bodybuilder-646495_1920

Na batony proteinowe przepis jest całkiem prosty. Jeśli wykonasz je samemu w domu, to będzie to dobra alternatywa dla posiłku oraz gotowego batonu ze sklepu. Do ich przygotowania będą potrzebne płatki owsiane błyskawiczne, mąka z płatków owsianych lub kokosowa, rodzynki i orzechy, mleko krowie, kokosowe lub sojowe oraz odżywka białkowa. Zalej wrzątkiem płatki owsiane. Cztery miarki odżywki zmieszaj z mlekiem, mąką (ilość mąki należy dobrać do wielkości batona), orzechami i rodzynkami oraz z odlanymi płatkami owsianymi. Mieszaj wszystkie składniki aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji – masa musi być gęsta. Następnie nadaj im odpowiedni kształt i wstaw do zamrażarki na ok. 30 minut. Przepis nie jest skomplikowany i nawet najmniej obeznani z kuchnią powinni sobie z nim poradzić. W ten sposób otrzymuje się kilka sztuk batonów za niewielką cenę. Nie ma konieczności spożycia ch od razu, gdyż ich wytrzymują ok. dwóch – trzech dni. Przechowywać można je w lodówce, w folii aluminiowej lub pudełku do żywności.

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *